За DODE

Малката семейна фирма за бутикова натурална козметика

Идеята да създам DODE COSMETICS дойде след много търсене на подходяща грижа за кожата на лицето ми. В продължение на години изпробвах много различни кремове с надеждата да са подходящи за мен. Не можех обаче да разбера защо не ми даваха онова, което обещаваха на опаковката. Освен това ми се искаше в едно бурканче да има всичко – да работи за хидратацията на кожата, да се бори с бръчките и да помага на кожата да бъде здрава. Също така исках да направя козметика, която се характеризира с качествени натурални продукти, предлагани на достъпна цена

Имах проблем и с кожата на ръцете си – изсушаваха се доста и използвах различни кремове. Докато кремът попиваше, положението беше окей, но след половин час от него нямаше и следа. Устните ми бяха напукани често, не само през зимата. Спрях да използвам червило, гланц слагах много рядко. Реших, че ще оправя нещата с устните си с витамин В (по съвет на джипито) и с балсами за устни, който нанасях постоянно. Не стана. Тубичките с балсам свършваха изключително бързо и нямаше подобрение. 

 В продължение на години изпробвах много различни кремове с надеждата да са подходящи за мен. Не можех обаче да разбера защо не ми даваха онова, което обещаваха на опаковката…

— НИКОЛИНА МЕМЦОВА

Разбрах, че не съм сама и че подобни неща се случваха и на много други хора около мен. Така започнах наистина да се интересувам от това какво слагам върху кожата си. Оказа се, че тя има свойството дълбоко да абсорбира голямо количество от продуктите, които се нанасят върху нея. Те навлизат в кръвния поток на организма и затова е важно да бъдат „чисти“ – без вредни за здравето вещества.

Също така ми стана ясно, че сухотата на ръцете и устните ми идва именно от повечето продукти, които нанасям.

Доста от съставките в тях имат свойството да изсушават. Няма нужда да споменавам също, че някои от тези съставки въобще не трябва да попадат в организма, но за това друг път.

Искаше ми се да използвам продукти, които са изработени от качествени съставки и които няма да навредят на здравето ми.

 

На българския пазар има няколко отлични марки, които са такива и си заслужават всяка стотинка. Знаех че и аз мога да създам нещо, което да е наистина от полза. Така реших да създавам собствени кремове. 4 години правих на печката вкъщи кремове за лице и тяло преди началото на 2020 година, в която създадох марката си. Много съм благодарна на семейството си, че ме подкрепи и се включи в работата!

Така се появи DODE COSMETICS – малка семейна фирма, която се ръководи от мен и от моето семейство.
Това е ръчно приготвена козметика, която се прави в малки количества и не е предназначена за широко разпространение.
Тя включва кремове и масла за лице, грижа за ръце/тяло и балсами за устни. Продуктите притежават всички документи и оценки за безопасност, изисквани в Европейския Съюз.

Продуктите DODE се делят на два типа – DODE МАСЛА и DODE ВОДА С МАСЛА.

При първия тип се използват само качествени студенопресовани натурални масла и пчелен восък. Нищо друго. Подходящи са за балсами за устни, кремове за тяло и, в някои случаи, за суха кожа на лицето.
Вторият тип, DODE ВОДА С МАСЛА, е подходящ за кремове за лице за всякакъв тип кожа. Използват се същите масла като в първия тип, но вече с някои допълнения. В тях трябва да има вода, за да бъдат достатъчно леки за употреба и да не запушват порите. В продуктите, в които има вода, се влагат консерванти, за да няма микробно или бактериално увреждане на кремовете и за да са безопасни за употреба. Крем с вода, без консервант, се разваля за 3 дни и става опасен.

Консервантите, които се включват в DODE, са разрешени за използване в био козметиката. Не се използват парабени, сулфати, силикони, оцветители, парфюми и нефтопродукти. Кремовете са в стъклени шишета и буркани. Продуктите не се тестват върху животни. Съставките, написани на етикетите, са не само на латиница, но и на български език, за да знаеш какво точно нанасяш върху себе си.

Надявам се DODE да ти хареса. Надявам се да е това, което търсиш или поне да е част от пътя към по-добър живот за теб и за твоето семейство.

НИКОЛИНА МЕМЦОВА

собственик/управител
DODE COSMETICS