ΠОЛИТИКА ЗА БИСКВИТКИТЕ И ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ПОЛИТИКА ЗА БИСКВИТКИТЕ

Taзи пoлитиĸa ce oтнacя дo биcĸвитĸи и yeб caйтoвe, пoддъpжaни oт ДОДЕ КОЗМЕТИКС ЕООД c aдpec нa peгиcтpaция: гр. Пловдив, ул. Севастопол 45, ет. 2.

Kaĸвo пpeдcтaвлявaт биcĸвитĸитe?

Биcĸвитĸитe ca фaйлoвe c инфopмaция, вĸлючвaщи нeoгpaничeнo тeĸcтoвo cъдъpжaниe, ĸoитo ce cъxpaнявaт в ĸoмпютpитe нa пoтpeбитeля c цeл пoдoбpявaнe paбoтaтa cъc cъoтвeтния yeб caйт. Teзи фaйлoвe пoзвoлявaт пoтpeбитeлят дa бъдe paзпoзнaт и yeб caйтът дa бъдe aдaптиpaн cпpямo нeгoвитe пpeдпoчитaния. Биcĸвитĸитe oбиĸнoвeнo cъдъpжaт имeтo нa yeб caйтa, ĸъм ĸoйтo пpинaдлeжaт, вpeмeтo, зa ĸoeтo ce cъxpaнявaт нa ĸoмпютъpa нa пoтpeбитeля, и yниĸaлeн нoмep.

Зa ĸaĸвo ce изпoлзвaт биcĸвитĸитe?

Биcĸвитĸитe ce изпoлзвaт зa aдaптиpaнe cъдъpжaниeтo нa yeб caйта ĸъм пpeдпoчитaниятa нa индивидyaлния пoтpeбитeл и oптимизиpaнe paбoтaтa c oпpeдeлeния yeб caйт. Изпoлзвaт ce oщe зa изгoтвянeтo нa aнoнимнa oбщa cтaтиcтиĸa, ĸoятo ни пoмaгa дa paзбepeм ĸaĸ пoтpeбитeлят paбoти c yeб caйтoвeтe, ĸoeтo пoмaгa зa пoдoбpявaнeтo нa тяxнaтa cтpyĸтypa и cъдъpжaниe, ĸaтo в cъщoтo вpeмe нямa дocтъп дo личнaтa пoтpeбитeлcĸa инфopмaция.

Kaĸви биcĸвитĸи изпoлзвaмe?

Изпoлзвaмe двa видa биcĸвитĸи – вpeмeнни и фиĸcиpaни. Πъpвитe ca вpeмeнни фaйлoвe, ĸoитo ce гeнepиpaт в ĸoмпютъpa нa пoтpeбитeля, дoĸaтo тoй нe излeзe oт yeб caйтa или нe зaтвopи дaдeнaтa aплиĸaция (yeб бpayзъp). Фиĸcиpaнитe фaйлoвe ocтaвaт в ĸoмпютъpa нa пoтpeбитeля зa вpeмe, oпpeдeлeнo в пapaмeтpитe нa биcĸвитĸитe, или дoĸaтo нe бъдaт изтpити pъчнo oт пoтpeбитeля.

Биcĸвитĸи, изпoлзвaни oт пapтньopи нa oпepaтop нa eдин yeбcaйт, вĸлючитeлнo бeз oгpaничeниe пoтpeбитeлитe нa yeбcaйтa, ca oбeĸт нa тexни coбcтвeни пoлитиĸи зa пoвepитeлнocт.

Cъдъpжaт ли биcĸвитĸитe личнa инфopмaция?

Личнaтa инфopмaция, ĸoятo ce aĸyмyлиpa чpeз биcĸвитĸитe, мoжe дa бъдe изпoлзвaнa caмo зa извъpшвaнe нa oпpeдeлeни oпepaции зa пoтpeбитeля. Taĸaвa инфopмaция ce ĸpиптиpa пo нaчин, ĸoйтo пpaви дocтъпa дo нeя oт нeoтopизиpaни лицa нeвъзмoжeн.

Изтpивaнe нa биcĸвитĸи.

Πo пpaвилo aплиĸaциитe, изпoлзвaни зa cъpфиpaнe в yeб caйтoвe, пoзвoлявaт зaпaзвaнeтo нa биcĸвитĸи пo пoдpaзбиpaнe. Taзи нacтpoйĸa мoжe дa бъдe пpoмeнeнa тaĸa, чe aвтoмaтичнoтo зaпaмeтявaнe нa биcĸвитĸи дa бъдe блoĸиpaнo в yeб бpayзъpa или пoтpeбитeлят дa бъдe инфopмиpaн вceĸи път, пpeди биcĸвитĸитe дa бъдaт зaпaмeтeни нa ĸoмпютъpa. Дeтaйлнa инфopмaция зa paзличнитe нaчини зa paбoтa c биcĸвитĸи мoжe дa бъдe oтĸpитa в нacтpoйĸитe нa aплиĸaциятa yeб бpayзъpa.

Oгpaничaвaнeтo нa биcĸвитĸитe мoжe дa ce oтpaзи нa няĸoи фyнĸциoнaлнocти нa yeб caйтa.

 

ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ДАННИ ЗА АДМИНИСТРАТОРА:

Дружеството „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД, ЕИК 205962498, със седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ул. Севастопол № 45, e със следния предмет на дейност: ПРОИЗВОДСТВО НА ПАРФЮМИ И ТОАЛЕТНИ ПРОДУКТИ; ТЪРГОВИЯ НА ЕДРО С ДРУГИ НЕХРАНИТЕЛНИ ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ; ПРОИЗВОДСТВО; УСЛУГИ; РЕКЛАМА; ТЪРГОВИЯ С ПРОМИШЛЕНИ И ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ; СЕЛСКОСТОПАНСКО ПРОИЗВОДСТВО; РЕСТОРАНТЬОРСКА ДЕЙНОСТ; ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО; ИМПОРТ И ЕКСПОРТ; ПОСРЕДНИЧЕСКИ УСЛУГИ, КАКТО И ВСЯКА ДРУГА ДЕЙНОСТ, КОЯТО НЕ Е ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН.

Наименование: „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД

ЕИК: 205962498

Седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ул. Севастопол № 45.

Адрес за кореспонденция: гр. Пловдив, ул. Севастопол № 45.

Данни за контакт с Отговорника по защита на данните:

Николина Евгениева Мемцова

E-mail: hello@dode.bg

Адрес за кореспонденция: гр. Пловдив, ул. Севастопол № 45.

______________________________________________________________________

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

„ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД обработва личните данни, които получава при работата Ви с интернет страница dode.bg, в съответствие с разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR) и свързаната правна уредба, включително Закона за защита на личните данни.

Възможно е също и обработване на личните данни, придобити от бизнес профилите на dode.bg в Инстаграм, Фейсбук, Ютуб, Туитър и други социални медии.
Политика за поверителност във Фейсбук
Политика за поверителност в Инстаграм
Политика за поверителност н Ютуб
Политика за поверителност в Туитър

Какво са Личните данни?

„Лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни“); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;

Какви Лични данни обработваме?

Общи лични данни, които обработваме, са: имена, електронна поща, дата на раждане, IP адрес, данни от „бисквитки“, банкова и друга информация, необходима при извършването на плащания;

Специални категории данни, които обработваме: не се събират и обработват

За какви цели получаваме  Лични данни?

Целите, за които „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД обработва Личните данни, са:

  • Дейности по управление на сайта dode.bg;
  • Поддръжка на определени функционалности на предлаганите услуги чрез сайта и мобилнитe услуги;
  • Рекламата на  услуги на „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД.
  • Ползването на „бисквитки”.
  • Използваме лична информация, защото тя ни помага в разработването, доставката и усъвършенстването на продуктите, услугите, съдържанието и рекламата ни.
  • Възможно е периодично да използваме личната Ви информация, за да изпращаме важни съобщения, като известия относно покупките Ви и промени в правилата, условията и различните ни политики.
  • Възможно е и да използваме личната Ви информация за вътрешни цели като проверки, анализ на данни и проучвания за усъвършенстването на продуктите, услугите и комуникацията с клиентите на „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД.

На какво основание обработваме Вашите Лични данни?

– Когато ползвате нашия сайт dode.bg, ние  обработваме данните, от „бисквитките“ на основание на вашето съгласие;

– с цел осигуряване на сигурността на сайта dode.bg ние използваме задължителните бисквитки на основание защита на наш легитимен интерес;

– при запитване, направено по електронна поща, ние обработваме предоставените от Вас лични данни с цел отговор на вашите въпроси на основание преддоговорно отношение.

На кого разкриваме Вашите Лични данни?

В дадени случаи „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД може да разкрива лични данни пред наши партньори, които работят за нас, като предоставят продукти и услуги, свързани с дейността на Дружеството или помагат на „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД в маркетинга към клиентите. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел усъвършенстване на продуктите, услугите и рекламата ни; тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели. Когато законът изисква това от нас, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или извън Вашата страна на местоживеене, „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД може да разкрие личните ви данни пред трети лица. Възможно е и да разкрием информация за Вас ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

Трансфер в трети страни

„ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД не прехвърля данните Ви в трети страни извън Европейския съюз. В отделни случаи е възможно данните Ви да бъдат прехвърлени в трети страни за изпълнение  на договор между „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД и дружество, действащо като изпълнител за определени услуги. В тези случаи „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД гарантира този трансфер да бъде извършен при пълно съответствие с нивото на защита на лични данни, което се предоставя с Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).

За какъв срок съхраняваме Вашите Лични данни?

Изоставени и постоянни колички се заличават след: 90 дни (Ще се анонимизират* (заличат) следните полета: ID на клиент, Име, Име на компания, IP адрес и всички клиентски полета).

Списъци с желания се заличават след: 90 дни (Ще се анонимизират* (заличат) следните полета: ID на клиент, Имейл, Име и IP адрес).

Клиенти се заличват след (спрямо последно влизане): 730 дни (Ще се анонимизират* (заличат) следните полета: Имейл на клиент, Име, Име на компания, Адреси, Телефон, Факс, ДДС и данъчна информация, ЕГН, Банкова сметка).

Поръчки се заличават след: 730 дни (Ще се анонимизират* (заличат) следните полета: ID на клиент, IP адрес, Имейл, Име, Име на компания, Адреси, Телефон, Факс, ДДС и данъчна информация, ЕГН, Банкова сметка, Условия в поръчки, Специални инструкции в поръчки).

*Анонимизиране означава, че всяко текстово поле съдържащо лични данни ще бъде заменено с “GDPR-ДД-ММ-ГГГГ”, където ДД-ММ-ГГГГ е настоящата дата. ID-та и IP адреси ще бъдат изтрити.

Какви мерки за защита на Личните данни предприемаме?

Мерките за сигурност, които се прилагат за защита на личните данни са: въвеждане както към момента на определянето на средствата за обработване, така и към момента на самото обработване, на подходящи технически и организационни мерки, които са разработени с оглед на ефективното прилагане на принципите за защита на данните, като свеждане на данните до минимум, и интегриране на необходимите гаранции в процеса на обработване, както и въвеждане на подходящи технически и организационни мерки, за да се гарантира, че по подразбиране се обработват само лични данни, които са необходими за всяка конкретна цел на обработването.

Какви са Вашите права?

Във връзка със събирането и обработването на личните данни, Вие имате следните права:

  • имате право да поискате копие от Вашите лични данни  и право на достъп по всяко време до личните си данни;
  • имате право да прехвърлите личните си данни на друг администратор на лични данни, без да бъдете възпрепятствани от наша страна;
  • имате право да поискате  да коригираме без ненужно забавяне неточните Ви лични данни, както и данните, които не са вече актуални. За целите на коригиране или допълване на личните Ви данни трябва да подадете отделна декларация, в която да посочите актуални лични данни;
  • имате право да поискате  личните Ви данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне при наличието на някое от следните основания: личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани; когато сте оттеглил своето съгласие; когато сте възразил срещу обработването, когато обработването е незаконосъобразно; когато личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на Европейския съюз или правото на държава членка, което се прилага спрямо администратора; когато личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

 

Личните Ви данни може да не бъдат изтрити само поради някоя от следните причини:

А) упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;

Б) за спазване на правно задължение от администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес, или при упражняването на официални правомощия, които са предоставени на администратора;

В) по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;

Г) за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането на целите на това обработване; или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

  • имате право да поискате администраторът на личните Ви данни  да ограничи обработването на личните Ви данни, като в този случай данните ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани.
  • имате право да оттеглите Вашето съгласие за обработване на личните Ви данни по всяко време с отделна молба, депозирана пред нас.
  • имате право на възражение срещу обработването на личните Ви данни, като компетентният за това орган е Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров № 2 (cpdp.bg).
  • при нужда да използваме Вашите лични данни за нова цел, която не е обхваната от настоящите условия, ще Ви предоставим ново известие за защита на данните и когато и където е необходимо, ще изискаме Вашето предварително съгласие за новото обработване.

 

Какви са последиците ако оттеглите съгласието си за обработване?

При оттегляне на съгласието си за обработване на личните му данни, всеки субект на лични данни може да го направи по всяко време. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването преди оттеглянето. Оттеглянето на съгласието, както и упражняването на другите права, може да стане чрез попълване на посочената по-долу бланка и изпращането ѝ на електронна поща hello@dode.bg, както и чрез изпращането на последния адрес на имейл в свободен текст.

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ОТТЕГЛЯНЕ НА СЪГЛАСИЕ

 

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС ПО ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ СЪС ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ, МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ТОВА ПО СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ: 

По електронен път на следната електронна поща: hello@dode.bg.

В качеството ми на потребител на услугите  на „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД, след като се запознах със съдържанието на настоящата декларация, декларирам, че давам съгласие на „ДОДЕ КОЗМЕТИКС“ ЕООД, ЕИК 205962498, със седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ул. Севастопол № 45.