Шипково масло – магия за кожата

ШИПКОВО МАСЛО

Шипково масло – едно от най-подхранващите и регенериращите кожата продукти. Извлича се чрез студено пресоване на плодовете на растението шипка. То попива бързо и е подходящо за всякакъв тип кожа.

Цветът му е оранжево-червен и при нанасяне може леко да оцвети третираната зона, но не по неприятен начин. Има озаряващо действие и подобрява тена. Контролира производството на себум – това значи, че има положително действие и върху по-мазна кожа. 

Уникалното шипково масло се извлича от семената на шипковото дърво без да се използват никакви химикали. То е силно богато на бета-каротин, който предпазва кожата при излагане на слънце. Помага за регенериране и стягане на тъканите. 

При използване преди лягане е възможно да остави следи върху спалното бельо (доста от маслата го правят), така че не използвай най-хубавата си калъфка 😉

ШИПКОВО МАСЛО И БРЪЧКИ/БЕЛЕЗИ

От няколко години в България започна да се говори за шипковото масло като добро средство срещу проблеми при кожата. Много момичета го изпробват против стрии или други белези. Работата е, че маслото няма как да премахне вече съществуващ стар белег. Ако е сравнително нов (стриите са се появили скоро или са още червени) може да има положително влияние.

Някои дори споделят, че се наблюдава намаляне на размерите на млад белег при ежедневно и упорито използване на маслото. Дори и да нямаш дисциплината да нанасяш маслото постоянно, то все пак ще обогати кожата ти и ще я направи по-здрава.

От друга страна шипковото масло е ценна съставка в кремовете против бръчки. И не само в такива за зряла кожа.

Когато говорим за натурална грижа против бръчки, е най-добре да се започне, когато бръчки почти няма. Така кожата се запазва млада за по-дълго време. Когато за кожата се полагат грижи от рано, тя е подхранена и така се състарява на доста по-късен етап.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Както сме говорили и преди – маслата са мазни 😀
Ако не си използвала досега, може би ще имаш нужда от време, за да свикнеш. 

Шипково масло можеш да нанасяш, когато си искаш, но е добре да имаш изградена рутина. Може да е сутрин и вечер или само преди лягане, ти ще прецениш. 

Нанася се върху почистена кожа, с нежни движения без да опъваш лицето. Независимо, че в началото е доста мазно, маслото бързо ще попие.

В маслото за лице SCARLER FACE ELIXIR можеш да откриеш изключително голямо количество масло от шипки.

А най-добрия начин за използване на масла и за лице, и за тяло, е като ги нанасяш върху влажна кожа. Така правиш страхотна “водна маска” на кожата си, маслото попива още по-дълбоко и подхранва изключително добре. За “водната маска” можеш да прочетеш ТУК.

Ако пък не можеш или не искаш да ползваш масла за грижа за лицето, винаги можеш да заложиш на натурален крем за лице, обогатен с шипково масло.

Ако кожата ти е нормална към суха, разгледай предложението на DODE за натурален крем за лице с шипки: ROSEHIP GLOW.

Както винаги – можеш да се обръщаш с въпроси към мен по всяко време във ФЕЙСБУК или на hello@dode.bg.

Поздрави,

Ники